Acupunctuur

De Behandeling

Silvia, de ervaren acupuncturist bij SPARK Wellness, is toegewijd aan het helpen van haar cliënten bij het vinden van verlichting van een breed scala aan klachten door middel van acupunctuur.

Met haar diepgaande kennis van de traditionele Chinese geneeskunde en haar zorgzame benadering van patiëntenzorg, biedt Silvia een veilige en effectieve behandelingsoptie voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke en holistische oplossingen voor hun gezondheidsproblemen.

Of het nu gaat om het verlichten van chronische pijn, het verminderen van stress en angst, het bevorderen van de spijsvertering of het verbeteren van de algehele energiebalans, Silvia kan helpen. Door nauw samen te werken met haar cliënten om hun individuele behoeften en doelen te begrijpen, ontwerpt Silvia gepersonaliseerde behandelplannen die zijn afgestemd op hun specifieke condities en levensstijl.

Met haar zorgvuldige plaatsing van naalden op specifieke acupunctuurpunten en haar vaardigheid in het stimuleren van de energiestroom van het lichaam, helpt Silvia haar cliënten om het natuurlijke vermogen van hun lichaam om zichzelf te genezen te versterken. Door het bevorderen van balans en harmonie in het lichaam, streeft Silvia ernaar om haar cliënten te helpen een betere gezondheid en welzijn te bereiken, zowel fysiek als emotioneel.

Blaasontsteking & Hoofdpijn

Acupunctuur kan zowel bij blaasontsteking als bij hoofdpijn verlichting bieden. Bij een blaasontsteking verhoogt het je weerstand, waardoor bacteriën minder kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.

Bovendien verbetert acupunctuur het functioneren van de urinewegen en heeft het een preventieve werking. De benodigde behandelingen variëren afhankelijk van de aard en ernst van je klachten, waarover de acupuncturist je graag meer vertelt.

Bij hoofdpijn is het van belang dat de acupuncturist weet of je al bij een huisarts, tandarts of specialist bent geweest, omdat verschillende oorzaken ten grondslag kunnen liggen aan de klachten, zoals oor- of neusholteontsteking, kaakholteontsteking, hoge bloeddruk of een scheefstaande wervel.

Burn-out & Ademhalingsproblemen

Een burn-out ontstaat vaak door langdurige fysieke en/of mentale spanning. Hoewel spanning op korte termijn normaal is, kan chronische spanning leiden tot uitputting. Burn-out kenmerkt zich door oververmoeidheid, negatieve gedachten en diverse lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid en maagklachten. Acupunctuur richt zich op het herstellen van de energiebalans om de klachten te verlichten.

Een ontspannen ademhaling is essentieel voor onze gezondheid, vooral omdat de luchtwegen een belangrijk onderdeel zijn van ons afweersysteem. Acupunctuurbehandelingen kunnen ademhalingsproblemen verlichten, het afweersysteem versterken en de slijmproductie verminderen.

De acupuncturist begint met het achterhalen van de oorzaak van je klachten om de behandeling daarop af te stemmen. Een grondige diagnose wordt gesteld door gesprekken over je klachten, eetgewoonten en slaappatroon. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de ernst en aard van de klachten, waarover de acupuncturist je meer zal vertellen.

Enjoy your very own SPARK-ling moment